Meteoroloji'den soba zehirlenmeleri ve su baskınları uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'nin hava tahmin raporuna göre sıcaklıklar batı bölgelerinde 2 ila 4 derece azalacak. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Yağışların Kıyı Ege ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olacağından dolayı sel, su baskını, taşkın gibi olaylara karşı vatandaşlar uyarıldı. Meteoroloji yetkilileri rüzgarın Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceğinden dolayı soba zehirlenmelerine karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale), Bolu, Düzce, Kastamonu ve Karabük ile akşam saatlerinden sonra Çorum, Yozgat, Sivas, Amasya, Tokat, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, G.Antep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Manisa, Muğla), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor. Hava sıcaklığı Batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu, batı bölgelerde güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yurdun batı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Yağışların Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Manisa, Muğla), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşları tedbirli olması gerekiyor.

Meteoroloji yetkilileri rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden başta soba zehirlenmeleri olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşları tedbirli olmasını istedi.

Vatandaşların gece saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. Meteorolojinin bölgelere göre hava tahmini ise şöyle:

Marmara: Çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Çanakkale ile Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Ege: Çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Kıyı Ege'de (İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla) kuvvetli olmak üzere gökgürültülü sağanak şeklinde olacak. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Akdeniz: Çok bulutlu, batısı (Antalya, Isparta ve Burdur) ile gece saatlerinde Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) kuvvetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış şeklinde olacak. Rüzgar; batısında öğle saatlerinde güney ve güneydoğu (keşişleme, akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İç Anadolu: Çok bulutlu, kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale) ile akşam saatlerinden sonra bölgenin kuzeyi yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Rüzgar; öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli olarak esecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri kısa süreli yağmurlu geçecek. Gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı çok bulutlu geçecek. Doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeydoğusunda (Erzurum, Ağrı, Iğdır ve Kars) sis görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde G.Antep ve Kilis çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber